24 Μαρτίου 2018

Andres Pena Y Grupo - Live in Half Note Jazz Club Athens 09 11 2012 Part 2


ANDRES PENA : dancer ,DAVID CAPRIO vocals,OSCAR LAGOS guitar,ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ κιθάρα

Γεννημένος στην Jerez de la Frontera και μυημένος από μικρό παιδί στο χορό από την Angelita Gomez, ο 36χρονος σήμερα χορευτής, βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμετέχει στις μεγάλες παραγωγές φλαμένκο και γαλουχήθηκε περιοδεύοντας τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως η Carmen Cortes, η Eva Yerbabuena, o Jose Luis Monton και η Juana Amaya. Στην Biennale της Jerez του 2004 πρωτοπαρουσίασε με τους συνεργάτες του την δική του πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή.  Από το σημείο αυτό άρχισε να περιοδεύει με δικές του παραγωγές χορού ανά τον κόσμο ενώ με υψηλή εμπειρία πια, διδάσκει σε ανώτερο επίπεδο σε σχολές φλαμένκο.
Ο Andrés Pena είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος της τέχνης από την Ανδαλουσία. Τέχνη γεμάτη πάθος και συναισθήματα, με τεχνική γεμάτη αυτοπεποίθηση και κομψότητα.

Andres Pena Y Grupo - Live in Half Note Jazz Club Athens 09 11 2012 Part 1
ANDRES PENA : dancer ,DAVID CAPRIO vocals,OSCAR LAGOS guitar,ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ κιθάρα


Γεννημένος στην Jerez de la Frontera και μυημένος από μικρό παιδί στο χορό από την Angelita Gomez, ο 36χρονος σήμερα χορευτής, βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμετέχει στις μεγάλες παραγωγές φλαμένκο και γαλουχήθηκε περιοδεύοντας τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως η Carmen Cortes, η Eva Yerbabuena, o Jose Luis Monton και η Juana Amaya. Στην Biennale της Jerez του 2004 πρωτοπαρουσίασε με τους συνεργάτες του την δική του πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή.  Από το σημείο αυτό άρχισε να περιοδεύει με δικές του παραγωγές χορού ανά τον κόσμο ενώ με υψηλή εμπειρία πια, διδάσκει σε ανώτερο επίπεδο σε σχολές φλαμένκο.
Ο Andrés Pena είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος της τέχνης από την Ανδαλουσία. Τέχνη γεμάτη πάθος και συναισθήματα, με τεχνική γεμάτη αυτοπεποίθηση και κομψότητα.

Μόραλης Γιάννης - ζωγράφος (Άρτα, 23 Απριλίου 1916 – Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2009)

Ερέθισμα για περαιτέρω έρευνα...

1) Από το αρχείο της ΕΡΤ : Μονόγραμμα Μέρος 1ο

2) Από το αρχείο της ΕΡΤ : Μονόγραμμα Μέρος 2ο


3) Τρίτο βίντεο (πλέον εκτεταμένο) για τον ζωγράφο


Ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης (Άρτα, 23 Απριλίου 1916 – Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2009) υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Η εκλογή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το διδακτικό του έργο εκεί για 35 συνεχή χρόνια (από τον Φεβρουάριο του 1948 έως τον Αύγουστο του 1983 συγκεκριμένα) αποδείχτηκε οπωσδήποτε αποφασιστικής σημασίας σε σχέση με μια σειρά από επιλογές και κατευθύνσεις της εικαστικής παραγωγής στην Ελλάδα τα χρόνια που ακολούθησαν.

The Sailing Tomatoes - La Croix - Live in Corfu 28 08 2012


Εδώ αργά το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

The Sailing Tomatoes - Scaravaios (Live in Corfu - 08 2012)


Μια μπάντα του δρόμου που πολύ εύκολα συναγωνίζεται άλλες προβεβλημένες και βλέπουν ...την σκόνη της.

Fred Wesley's 3 Generation-Caravan(by Duke Ellington)-Live Half Note(02 12 2016)
Οι Generations είναι ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα-τρίο όπου o πολυτάλαντος 25χρονος οργανίστας Leonardo Corradi και o 42χρονος πολυ-ρυθμικός ντράμερ Tony Match συναντούν το 73χρονο θρύλο τρομπονίστα Fred Wesley και δημιουργούν μαζί ένα φρέσκο μουσικό γεφύρωμα των 3 γενεών όπου προκύπτει μια πραγματική αποθέωση του funk και του jazz funk! Η ιστορία του Fred Wesley είναι πολύ γνωστή καθώς η πορεία του είναι απόλυτα δεμένη τόσο με τον James Brown στη δεκαετία του ’60 και του ’70, όσο και με τους Parliament-Funkadelic στο δεύτερο μισό των ‘70’s. Η πραγματικότητα είναι πως ο Fred Wesley – μαζί με τους Pee Wee Ellis και Maceo Parker αποτελούσαν τους θρυλικούς J.B. Horns – είναι ένας από τους στυλοβάτες του funk και της soul όλα αυτά τα χρόνια. Ο ήχος του στο τρομπόνι έγινε καθοριστικός για την επιτυχία αυτού του εκρηκτικού μουσικού στιλ και στην πορεία, στα ‘70’s, ο Fred Wesley ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, συνθέτης και ενορχηστρωτής της μπάντας του James Brown, των J.B.’s, με την οποία έγραψε πολλές επιτυχίες. Από το 1975 και μετά όμως πήγε να δουλέψει με τον George Clinton και έγινε καθοριστικός παράγοντας για τον ήχο των Parliament-Funkadelic. Μετά όμως ο Fred Wesley στράφηκε περισσότερο στην jazz, δουλεύοντας αρχικά με την ορχήστρα του Count Basie και φτιάχνοντας στη συνέχεια τα δικά του γκρουπ, που όρισαν μια jazz όλο groove και funk που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η μουσική του είναι γεμάτη από τη δύναμη του funk και αυτή τη δύναμη εκφράζει με το φοβερό τρίο Generations. Fred Wesley – trombone Leonardo Corradi – hammond organ Tony Match – drums


23 Μαρτίου 2018

Fred Wesley's 3 Generation-Back at the Chicken Sack(by Jimmy Smith)-Live at Half Note Jazz Club Athens(02 12 2016)
Οι Generations είναι ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα-τρίο όπου o πολυτάλαντος 25χρονος οργανίστας Leonardo Corradi και o 42χρονος πολυ-ρυθμικός ντράμερ Tony Match συναντούν το 73χρονο θρύλο τρομπονίστα Fred Wesley και δημιουργούν μαζί ένα φρέσκο μουσικό γεφύρωμα των 3 γενεών όπου προκύπτει μια πραγματική αποθέωση του funk και του jazz funk! Η ιστορία του Fred Wesley είναι πολύ γνωστή καθώς η πορεία του είναι απόλυτα δεμένη τόσο με τον James Brown στη δεκαετία του ’60 και του ’70, όσο και με τους Parliament-Funkadelic στο δεύτερο μισό των ‘70’s. Η πραγματικότητα είναι πως ο Fred Wesley – μαζί με τους Pee Wee Ellis και Maceo Parker αποτελούσαν τους θρυλικούς J.B. Horns – είναι ένας από τους στυλοβάτες του funk και της soul όλα αυτά τα χρόνια. Ο ήχος του στο τρομπόνι έγινε καθοριστικός για την επιτυχία αυτού του εκρηκτικού μουσικού στιλ και στην πορεία, στα ‘70’s, ο Fred Wesley ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, συνθέτης και ενορχηστρωτής της μπάντας του James Brown, των J.B.’s, με την οποία έγραψε πολλές επιτυχίες. Από το 1975 και μετά όμως πήγε να δουλέψει με τον George Clinton και έγινε καθοριστικός παράγοντας για τον ήχο των Parliament-Funkadelic. Μετά όμως ο Fred Wesley στράφηκε περισσότερο στην jazz, δουλεύοντας αρχικά με την ορχήστρα του Count Basie και φτιάχνοντας στη συνέχεια τα δικά του γκρουπ, που όρισαν μια jazz όλο groove και funk που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η μουσική του είναι γεμάτη από τη δύναμη του funk και αυτή τη δύναμη εκφράζει με το φοβερό τρίο Generations. Fred Wesley – trombone Leonardo Corradi – hammond organ Tony Match – drumsFred Wesley's 3 Generations-Road Song (by Wes Montgomery)-Live at Half Note Jazz Club Athens(02 12 2016)


O ανεπανάληπτος Fred Wesley, μια θρυλική φυσιογνωμία, πρωτεργάτης του funk, συνεργάτης του James Brown, του George Clinton και άλλων μεγάλων της soul, έρχεται με το νέο του γκρουπ Generations, που παίζει groovy jazz και original funk! Οι Generations είναι ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα-τρίο όπου o πολυτάλαντος 25χρονος οργανίστας Leonardo Corradi και o 42χρονος πολυ-ρυθμικός ντράμερ Tony Match συναντούν το 73χρονο θρύλο τρομπονίστα Fred Wesley και δημιουργούν μαζί ένα φρέσκο μουσικό γεφύρωμα των 3 γενεών όπου προκύπτει μια πραγματική αποθέωση του funk και του jazz funk! Η ιστορία του Fred Wesley είναι πολύ γνωστή καθώς η πορεία του είναι απόλυτα δεμένη τόσο με τον James Brown στη δεκαετία του ’60 και του ’70, όσο και με τους Parliament-Funkadelic στο δεύτερο μισό των ‘70’s. Η πραγματικότητα είναι πως ο Fred Wesley – μαζί με τους Pee Wee Ellis και Maceo Parker αποτελούσαν τους θρυλικούς J.B. Horns – είναι ένας από τους στυλοβάτες του funk και της soul όλα αυτά τα χρόνια. Ο ήχος του στο τρομπόνι έγινε καθοριστικός για την επιτυχία αυτού του εκρηκτικού μουσικού στιλ και στην πορεία, στα ‘70’s, ο Fred Wesley ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, συνθέτης και ενορχηστρωτής της μπάντας του James Brown, των J.B.’s, με την οποία έγραψε πολλές επιτυχίες. Από το 1975 και μετά όμως πήγε να δουλέψει με τον George Clinton και έγινε καθοριστικός παράγοντας για τον ήχο των Parliament-Funkadelic. Μετά όμως ο Fred Wesley στράφηκε περισσότερο στην jazz, δουλεύοντας αρχικά με την ορχήστρα του Count Basie και φτιάχνοντας στη συνέχεια τα δικά του γκρουπ, που όρισαν μια jazz όλο groove και funk που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η μουσική του είναι γεμάτη από τη δύναμη του funk και αυτή τη δύναμη εκφράζει με το φοβερό τρίο Generations. Fred Wesley – trombone Leonardo Corradi – hammond organ Tony Match – drums
 

Με τον Leonardo Corradi

Freddy Cole-Live at Half Note Jazz Club Athens(21 03 2014)-opening theme


Δυστυχώς τους τίτλους των τραγουδιών δεν τους έχω...Freddy Cole-Sometimes I'm Happy-Live in Half Note Jazz Club Athens (21 03 2014)


Ο αδελφός του θρυλικού Nat King Cole δεν υστερεί...καταπληκτικός perfomer !
Otis Taylor - Live at Half Note Jazz Club Athens (02 11 2012) - Song 4


Δυστυχώς δεν γνωρίζω τους τίτλους των τραγουδιών,θα τους προσθέσω όταν τους μάθω...

Otis Taylor - Live at Half Note Jazz Club Athens (02 11 2012) - Song 3


Τι καταπληκτικοί μουσικοί ! Δυστυχώς δεν γνωρίζω τους τίτλους των τραγουδιών,θα τους προσθέσω όταν τους μάθω...

21 Μαρτίου 2018

Otis Taylor - Half Note Athens (02 11 2012) Song 1 & 2

Μιά απίστευτη βραδιά !
Τι έπαιζαν οι άνθρωποι ; Άγγιξαν την κορυφή !
Η πλάκα είναι ότι τους άκουγα για πρώτη φορά! 
Πόσοι Taylor υπάρχουν...

Vim Mertens - Live at Ancient Roman Theater Nicopolis Preveza Greece (29 07 2017)

Εκστασιαστήκαμε!  Δεν σου δίνεται κάθε μέρα η δυνατότητα να απολαμβάνεις καλλιτέχνες αυτού του μεγέθους και βέβαια ο χώρος του αρχαίου θεάτρου. Με τέτοια υλικά φτιάχνεις αραβουργήματα!20 Μαρτίου 2018

Έκθεση εικαστικών - Πυροτεχνήματα στην Πάργα - 15 08 2017Απίθανη βραδιά!

Εναρκτήριος ομιλία μου στην έκθεση εικαστικών της Πάργας ( 13 08 2017 )
Η εναρκτήριος ομιλία μου στα εγκαίνια της έκθεσης της Ελεύθερης Έκφρασης Εικαστικών Ηπείρου.Συνοδεύτηκε και από την απαγγελία τεσσάρων ποιημάτων μου τα οποία έχουν σχέση με το χρώμα.

Μάταλα - Matala 2009Καταπληκτικό και περίεργο μέρος με τόση ιστορία να κουβαλάει που λές 
" μπά ...ψεύτικο είναι ".
Είναι αληθινό όμως και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που πήγε εκεί...
έστω και με τις τότε συνθήκες.

Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ ( ή Κιόστε ) - Επίσκεψη Χαλκιδέων το 1984Ήταν 7/7/1984 όταν στα πλαίσια εκδρομής σε Κων/λη και Μικρασιατικά παράλια Χαλκιδέοι απόγονοι αλλά και παλαιοί κάτοικοι (απ ότι κατάλαβα) επισκέφθηκαν το χωριό μας. Η κασέτα ήταν για πάραπολλά χρόνια στην κατοχή μου (ανενεργής) .Ήρθε η ώρα,το κομμάτι που αφορά το χωριό και μια βόλτα στο Τσεσμέ,χάριν της μνήμης,να δημοσιοποιηθεί.Υπάρχουν πολλοί που θα χαρούν βλέποντας το χωριό μας ,έστω και έτσι.

18 Μαρτίου 2018

Phil Shoenfelt+Chris Hughes and Baron Anastis - Live at Tiki Bar Athens 23 10 2016


Είμασταν όλοι εκεί...η Νανά , ο Γιάννης ο Μαγκανάς...τα τραγούδια ειπώθηκαν κατόπιν αιτήματος...αφιερωμένα και τα τρία...σαν να μου τα χρώσταγε...       Phil Shoenfelt at Tiki Bar - Salvation Hotel 23 10 2016

       Sang it before the concert started and dedicated it to me. He knew I love the song...


So we went ... great thrill to meet your friend after six years ... some pictures before the show and a song dedicated to me (before the start, the world had not yet come) ... I lost a bit of the beginning because of my surprise that he could make me this honor. The Salvation Hotel he knews that song is one of my favorites.


       Phil Shoenfelt "The Gambler" Live at Tiki Bar Athens 23 10 2016       Phil Shoenfelt "Black Rain" Live at Tiki Bar Athens 23 10 2016


Phil Shoenfelt & Southern Cross + Dustbowl + Guests - Live "Rodeo" Athens 30.05.2010

Phil Shoenfelt with Dustbowl - Cloack Of virtue
 MORNING BLUE 

Where's my gun, I want to kill tonight
Where’s my drink, I want to get drunk tonight

Lord he took her without warning…Morning Blue
Now he feels so sad, so…Morning Blue

Dress in white, we’re gonna wed tonight
In that chapel on the hill tonight

There he stands all torn & tattered….Morning Blue
Singing songs ‘bout her and one…Morning Blue

Every night he wakes up crying for his love
Can’t forget that fateful…Morning Blue

Birds don’t sing…the roses bled that night
Bittersweet…the kiss you gave last night

Oh, the wine you drank, the taste’s so…Morning Blue
Sun don’t shine, it’s just a…Morning Blue


In Loving Memory of Bruno Adams
2/9/1963 – 18/4/2009 R.I.P.

credits

from Goin' Down, released October 1, 2009
(Words & Music by Dimitris Douranos)

Phil Shoenfelt – Lead Vocals, Acoustic Guitar /DD Dynamite – Rhythm Guitars, Backing Vocals / Telecaster Nick – Lead & Rhythm Guitars, Feedback Guitar / John Hardy – Pedal Steel Guitar, Percussion / Lydia – Bass Guitar / The Shoeshine Boy – Drums, PercussionΘάνος Μικρούτσικος στο Κάστρο του Καράμπαμπα Χαλκίδα 22 07 2011Μιά μαγική βραδιά στο Κάστρο του Καράμπαμπα στη Χαλκίδα 22/07/2011.Το βιντεοσκόπησα και το παρουσιάζω στο blog...


Το Μαχαίρι


Στίχοι: Νίκος Καββαδίας
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
 
Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο
ένα παλιό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι
-όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι αραπάδες-
που από έναν γέρο έμπορο αγόρασα στ' Αλγέρι.

Θυμάμαι, ως τώρα να 'τανε, το γέρο παλαιοπώλη,
όπου έμοιαζε με μια παλιά ελαιγραφία του Γκόγια,
ορθόν πλάι σε μακριά σπαθιά και σε στολές σχισμένες,
να λέει με μια βραχνή φωνή τα παρακάτου λόγια:

«Ετούτο το μαχαίρι, εδώ, που θέλεις ν' αγοράσεις
με ιστορίες αλλόκοτες ο θρύλος το 'χει ζώσει,
κι όλοι το ξέρουν πως αυτοί που κάποια φορά το 'χαν,
καθένας κάποιον άνθρωπο δικό του έχει σκοτώσει.

Ο Δον Μπαζίλιο σκότωσε μ' αυτό τη Δόνα Τζούλια,
την όμορφη γυναίκα του γιατί τον απατούσε.
ο Κόντε Αντόνιο, μια βραδιά, τον δύστυχο αδελφό του
με το μαχαίρι τούτο εδώ κρυφά δολοφονούσε.

Ένας αράπης τη μικρή ερωμένη του από ζήλεια
και κάποιος ναύτης Ιταλός ένα Γραικό λοστρόμο.
Χέρι με χέρι ξέπεσε και στα δικά μου χέρια.
Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο.

Σκύψε και δες το, μια άγκυρα κι ένα οικόσημο έχει,
είναι αλαφρύ για πιάσε το δεν πάει ούτε ένα κουάρτο,
μα εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις.»
-Πόσο έχει; - Μόνο φράγκα εφτά. Αφού το θέλεις πάρ΄το.

Ένα στιλέτο έχω μικρό στη ζώνη μου σφιγμένο,
που η ιδιοτροπία μ' έκαμε και το 'καμα δικό μου,
κι αφού κανένα δε μισώ στον κόσμο να σκοτώσω,
φοβάμαι μη καμιά φορά το στρέψω στον εαυτό μου...Νίκος Καβαδίας - Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia


Στίχοι: Νίκος Καββαδίας
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος


Εφτά. Σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις.
Μάτσο χωράνε σε μια κούφιαν απαλάμη.
Θυμίζεις κάμαρες κλειστές, στεριά μυρίζεις.
Ο πιο μικρός αχολογάει μ' ένα καλάμι.

Γυαλίζει ο Σημ της μηχανής τα δυο ποδάρια.
Ο Ρεκ λαδώνει στην ανάγκη το τιμόνι.
Μ' ένα φτερό ξορκίζει ο Γκόμπυ τη μαλάρια
κι ο στραβοκάνης ο Χαράμ πίτες ζυμώνει.

Απ' το ποδόσταμο πηδάνε ως τη γαλέτα.
-Μπορώ ποτέ να σου χαλάσω το χατήρι;
Κόρη ξανθή και γαλανή που όλο εμελέτα
ποιος ρήγα γιός θε να την πιεί σ' ένα ποτήρι.

Ραμάν αλλήθωρε, τρελέ, που λύνεις μάγια,
κατάφερε το σταυρωτό του νότου αστέρι
σωρός να πέσει να σκορπίσει στα σπιράγια,
και πες του κάτω από ένα δέντρο να με φέρει.

Ο Τοτ, του λείπει το ένα χέρι μα όλο γνέθει,
τούτο το απίθανο σινάφι να βρακώσει.
Εσθήρ, ποια βιβλική σκορπάς περνώντας μέθη;
Ρούθ, δε μιλάς; Γιατί τρεκλίζουμε οι διακόσιοι;

Κουφός ο Σάλαχ το κατάστρωμα σαρώνει.
- Μ' ένα ξυστρι καθάρισέ με απ' τη μοράβια.
Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει.
- Γιέ μου πού πας; Μάνα, θα πάω στα καράβια.

Κι έτσι μαζί με τους εφτά κατηφοράμε.
Με τη βροχή, με τον καιρό που μας ορίζει.
Τα μάτια σου ζούνε μια θάλασσα, θυμάμαι...
Ο πιο στερνός μ΄έναν αυλό με νανουρίζει.

Κουφός ο Σάλαχ το κατάστρωμα σαρώνει.
- Μ' ένα ξυστρι καθάρισέ με απ' τη μοράβια.
Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει.
- Γιέ μου πού πας; Μάνα, θα πάω στα καράβια.

Phil Shoenfelt & Pavel Cingle with Vintage & Used - Live at Tiki Bar Athens 10 05 2009

Μια καταπληκτική βραδιά με τον φίλο μου τον Phil Shoenfelt.
Μετά τα βίντεο κάποιες φωτογραφίες ... ενθύμιο


       Vintage & Used with Phil Shoenfelt - Where The Rivers End 
       Phil Shoenfelt & Pavel Cingle - Vivi The Flea 


       


       Phil Shoenfelt & Pavel Cingle - Black Rain
       Phil Shoenfelt & Pavel Cingl - Alchemy 

...